Ga terug

Chaos in je to do's? Met deze 3 tips zeg je die (bijna) helemaal vaarwel!

Een lijst van onafgewerkte to do's, slapeloze nachten en vierentwintig op zeven okselvijvers en zweetpollen? Hier zijn 3 tips om meer structuur te brengen in je planning.

1. Kies voor een oldschool agenda en planner

Je herkent het wel, dat moment wanneer je privé en werk door elkaar lopen en je even niet meer weet met wie, wanneer en voor wat je hebt afgesproken. Tussen al die meetings, brainstorms, mails en koffie-dates door, is het niet meer dan normaal dat je eens het noorden kwijt bent. We leven in een super technologische wereld, maar soms is het goed om weer back-to-basics te gaan. Een papieren agenda of planner gecombineerd met een catchy stylo is onze favoriete project management tool.Of je nu een agenda met dag-of weekplanning verkiest, graag kriebelt in verschillende kleuren of alles onderlijnt: kies een agenda die bij jou past en maak van pure wanorde, gestructureerde wanorde.

2. Liever mee met de technologie? Dit zijn onze favoriete project management tools

Online management tools raadplegen, ‘t is in één-twee-drie gedaan. Maar wanneer gebruik je nu welke tool?

Monday, Later, Trello? What’s in a name. We maken je helemaal wegwijs in onze favorieten.

To- do’s verdelen onder collega’s en tegelijkertijd het overzicht bewaren? Met Monday kan je to-do’s toekennen, intern chatten voor feedback.

3. The One Big Thing philosophy

Ja, het klinkt cliché maar lijstjes maken helpt, (écht).

Stel je moet vanavond een belangrijke telefoon doen, een mail versturen of nog snel naar de winkel maar je vindt er even de tijd niet voor. Zelfs als je een gestructureerd iemand bent, toch blijft dat de hele dag spoken door je hoofd. Je kunt maar één ding tegelijk. Het beste gevoel van je dag? Da's ongetwijfeld, het moment dat je met de stylo, de laatste to-do op je lijstje kunt schrappen.

“Today I will be a great planner.. if not today, tomorrow", wordt jouw nieuwe motto”

4. Plan Productief

Structuur en timemanagement gaan hand in hand. Maar ’t is nie altijd simpel. Je wil 100 ballen tegelijk in de lucht houden en dat rekening houdende met deadlines. Wij vragen ons dus ook soms af  hoe we onze tijd beter kunnen plannen.

Nood aan meer geklokte structuur? Probeer dan eens de Toggl Track tool. Via Toggl zet je je to-do’s vast onder tijd en kan je makkelijk nagaan, hoeveel tijd je besteed per project. Bomen planten met de Forest app, helpt je dan weer om volledige focus te houden. Focus kwijt en grijpen naar je gsm, voor je timer is afgegaan? Dan gaat je bos helemaal kapot. Als dat geen challenge apps voor timemanagement zijn!  Liever de hulp van een klassieke keukenwekker? Probeer dan de Pomodoro techiek. 25 minuten focus en daarna even tijd voor een koffiepauze. Planning, structuur en timemanagement dankzij een tomaat, een bos app of een online timetracktool? Je haalt sowieso de planner in jezelf naar boven.

Bijna vaarwel met de stress over to-do’s? Da's al een stap in de goede richting naar (gestructureerde) chaos. En geef toe, een klein beetje chaos, geeft een mens ook wel energie.

Goesting om bij de club te komen? Laat je e-mailadres achter.

Wij zijn coole dingen aan het bouwen, stay up-to-date!