Ga terug

Onze 5 manieren om vlot en foutloos te schrijven zonder zenuwinzinkingen

Vlot en foutloos schrijven? Het is voor veel ondernemers een opgave. Maar met deze 5 must-know tricks, beloven we dat je terug met veel plezier in je pen kruipt. Pinky promise.


1. Schrijf zoals je praat

Schrijf je verhaal zonder nadenken. We willen vaak woorden wikken en wegen zodat ze meteen goed klinken, maar soms zijn je eerste ongefilterde ideeën vaak de beste. Onze tip? Gewoon schrijven zoals je zou praten tegen je vriend(in), moeder, broer of zus. Je zal zien dat het een goede eerste basis vormt voor je tekst.

2. Spelling Corrector is your (new) best friend

DT-of typfout gespot in je tekst terwijl je zeker drie keer hebt nagelezen? Dat overkomt de beste. Zet daarom tijdens het opmaken van je tekst zeker de spellingscorrector op. Zo worden fouten meteen gemarkeerd en merk je ze meteen op. Spellingscorrector is your (new) best friend, ook voor ervaren schrijvers. want een typfout is sneller gemaakt dan je denkt!

3. Leer van anderen

Ons oma zegt altijd: “Steel met uw ogen kind, nie met uw handen”. Stelen van elkaar gaan we niet doen Oma, maar er zijn ontzettend veel mensen waar je iets van kan leren. Hou je teksten dus niet voor jezelf, je kan ze naar een hoger niveau tillen door te delen met anderen. Kom je dus een interessante medeschrijver of schrijftip tegen? Hou die dan zeker bij, de tips komen sowieso ergens van pas.

Wie wij volgen? Alexander Verbist is jouw man-to- follow als het over web,LinkedIn of e-mail teksten gaat! Ook Laure Oomens van Loco copywriting of Frederik van den Bril zijn geweldige schrijvers uit eigen land.

4. Durf vertalen

Een tekst vertalen terwijl hij in het Nederlands moet staan? Het klinkt als een gek idee, maar het kan je helpen om je tekst vanuit een andere bril te bekijken. Het helpt om het eens over een andere boeg te gooien qua zinsbouw en spelling. Zeg ja tegen meer inspiratie en bye-bye tegen herhaling. Durf vertalen en geef je teksten zo een andere invalshoek. Deepl is our (text)lifesaver.

5. Check, check en dubbelcheck.

Je tekst is af, de spellingcorrector op je computer draait overuren en je hebt iemand gevonden om na te lezen. En tóch geven we je de tip om nog eens te dubbelchecken via schrijfassistent.be Deze online tool leest je tekst na op spelling, zinsbouw en zelfs op woordkeuzes. Als je een vlotte en foutloze tekst wil schrijven, is veel nakijken een absolute must.

Klaar voor een kick-ass creatie uit je pen? Gewoon gaan!

Goesting om bij de club te komen? Laat je e-mailadres achter.

Wij zijn coole dingen aan het bouwen, stay up-to-date!

Join the club
Club Gewoon logo